Az orosz-ukrán határon csípték el a házaspárt

Utazótáskában próbáltak krokodilt csempészni

Szokatlan csempészárut foglaltak le az ukrán határőrök az orosz határon: egy ukrán házaspár krokodilt próbált utazótáskában becsempészni az országba.

2013.01.16 07:29MTI

Az ukrán házaspár a zöldfolyosón próbált átjutni, mondván, hogy nincs semmi elvámolnivalójuk. A Harkiv megyei határőröknek viszont gyanús lett az autóban utazók idegessége, ezért úgy döntöttek, hogy átvizsgálják a gépkocsit. Meglepetésükre az autó hátsó ülésén egy sporttáskában egyéb dolgok közé rejtve egy pokrócba csavart hüllőt, pontosabban egy, a krokodilok rendjébe tartozó dél-amerikai kajmánt találtak.

Az ukrán média beszámolója szerint a Kuzja névre keresztelt hatéves hüllő igen rossz állapotban volt, kis híján teljesen kihűlt. Az elkobzott állatot a harkivi állatkertbe szállították, ahol egyelőre karanténba helyezték, de ígérik, hogy amint egészségileg helyrejön, bemutatják a látogatóknak.

"A kajmán komoly stresszt élt át, a szája szalaggal át volt kötve, és teljesen átfagyott. Ráadásul mindössze 85 centiméteres, pedig a korát tekintve legalább másfél méteresnek kellene lennie. Ez arról tanúskodik, hogy gazdái nem etették rendesen, és túl kicsi terráriumban tartották" - fejtette ki az állatkert igazgatója, Alekszij Hrihorjev.

Az állatkertben előbb egy nagy medencébe tették, ahol fokozatosan melegítették fel a vizet 28-30 Celsius fokra, utána pedig karanténba helyezték. Arról, hogy a krokodil végleg az állatkertben marad-e vagy sem, az illetékes bíróság dönt majd, a hüllő tulajdonosai ellen ugyanis eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.