Pápua-Új-Guineától Ausztráliáig úszott

Egy szál tutajjal evickélt át a krokodilokkal teli tengeren

Egész sereg őrangyal vigyázhatott arra a lengyel férfira, aki Pápua-Új-Guineából egy ágakból és botokból eszkábált tutajon jutott el krokodilok és cápák, illetve egy vihar közepette egy észak-ausztrál szigetre.

2013.01.25 17:29MTI

Ausztrál mentősök találták meg a teljesen legyengült férfit pénteken Saibai-sziget magroveerdejében. A sziget a krokodiloktól és cápáktól hemzsegő Torres-szorosban fekszik.

"Először hallok olyan emberről, aki egy ciklon közepette tutajon átszeli a szorost. Ezt nem ajánljuk senkinek, mert már rendes hajókkal és jó időjárás mellett is nagyon nagy kihívás a sziklákkal és zátonyokkal tarkított szorosban manőverezni" - mondta el Jo Meehan, az ausztrál tengeri mentők szóvivője.

Az ausztrál bevándorlási hivatal igyekszik kideríteni, mi vitte rá a lengyel férfit a nyaktörő utazásra. Az ausztrál sajtó szerint a férfi szerdán indult útnak Sigabadura faluból, amelynek lakói hiába próbálták lebeszélni tervéről. Egy sajtóértesülés szerint a "tutajost" egy jachtról tették ki Pápua-Új-Guineán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.