Nem mondták meg, ki a fertőzött pornós

HIV-pozitív a pornósztár - minden forgatást leállítottak

Pánikhangulat uralkodik a kaliforniai pornóiparban, miután kiderült, hogy az egyik színész HIV-tesztje pozitív lett. Azt nem hozták nyilvánosságra, ki a fertőzött, csak annyit tudni: nőről van szó.

2013.08.23 08:29ma.hu

Azonnali hatállyal felfüggesztették a kaliforniai San Fernando-völgyben, a pornóipar egyik fellegvárában az összes filmforgatást, miután kiderült, hogy az egyik színész HIV-tesztje pozitív lett. Az eluralkodó pánikhangulatot csak fokozza, hogy a fertőzött színésznőt az illetékes hivatalnokok nem nevezték meg azonnal, sőt, nem is jelezték a filmkészítőknek, amikor a pozitív eredményű teszt a kezükbe került - számolt be a Daily Mail. Az eset kipattanása után azonban az összes érintettet elkezdték vizsgálni, most mindenkitől újra vért vesznek, aki a közelmúltban kapcsolatba került a pornószínésznővel.

A Los Angeles Daily News szerint nem egy befutott sztárról van szó, a fertőzött nő még új a szakmában, a pornóipar egyik képviselője pedig megjegyezte, hogy véleménye szerint nem a forgatások során kaphatta meg a fertőzést. A forgatási tilalmat egyébként azonnal feloldják és újra elindulhatnak a kamerák, amint teljes bizonyossággal állíthatják, hogy nincs fertőzési kockázat - tette hozzá Diane Duke. "Tény, hogy 2004 óta mindössze két alkalommal merült fel ott a HIV-fertőzés, és akkor sem terjedt tovább" - magyarázta, és hangsúlyozta, hogy az elmúlt közel tíz év alatt a mostanival együtt összesen ez a három eset fordult elő, nemcsak Los Angelesben, de az egész országban.

Ugyanakkor az is tény, hogy tavaly szintén le kellett állítani egy időre a munkákat, akkor szifiliszjárvány fenyegette a színészeket. Az eset kapcsán újra erőteljes lobbi indult azért, hogy a pornófilmekben is használjanak a sztárok óvszert. "Hány felnőttfilm-előadónak kell megfertőződnie egy sor szexuális úton terjedő kórral, köztük a gyógyíthatatlan HIV-vel -, mielőtt a pornóipar valóban kötelezően előírja az óvszer használatát?" - tette fel a kérdést Michael Weinstein, az AIDS elleni küzdelem egyik szószólója. A filmkészítők ugyanakkor ragaszkodnak hozzá, hogy a közönség nem szívesen látja a gumit a jelenetek közben.

Miközben az elmúlt csaknem egy évtizedben összesen három HIV-fertőzés fordult elő, azt megelőzően, 2004 júniusában 4 színész tesztje bizonyult pozitívnak, miattuk összesen 50 másik szereplőt kellett megvizsgálni, akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel. Az egyéb nemi fertőzések viszont továbbra is magas számot mutatnak: 2004 óta 2396 esetben mutattak ki chlamydiát, 1389-szer gonorrhoeát és öt szifiliszes eset is előfordult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.