"A cég csinált belőlem pornófüggőt!"

Beperelte az Apple-t, mert rászokott a pornóra

Beperelte egy ügyvéd az Apple számítógépes céget, mert állítása szerint kizárólag ők a felelősek azért, hogy véletlenül egy pornóoldalra keveredett, aztán pedig rákapott az ízére és függővé vált.

2013.07.15 11:18ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Tönkrement a házassága a pornófüggőség miatt, ezért most az Apple céget perelte be egy egykori katona Tennessee állam legfelsőbb bíróságánál, mert úgy véli, az ő böngészőjük tehet arról, hogy rákattant a szexoldalakra. A 36 éves Chris Sevier elmondása szerint egy ártatlannak tűnő félregépeléssel kezdődött az egész, amikor a Facebookot szerette volna megnyitni. Helyette azonban egy attól csak minimálisan eltérő című pornóoldalra nyomott entert, amit a böngésző automatikusan felajánlott neki, amint elkezdte beírni az eredetileg kívánt oldal címét.

A férfi szerint az informatikai óriáscégnek be kellett volna építenie a Safari böngészőbe egy pornószűrő funkciót, ennek hiányában ugyanis a váratlanul elébe táruló képek hatottak a "biológiai érzékenységére", és onnan kezdve képtelen volt másra koncentrálni. "A felperes az Apple termékek áldozata, mert anélkül adták el neki az eszközt, hogy előzetesen figyelmeztették volna a pornográfia által okozott veszélyekre" - fogalmazott a férfi ügyvédje.

Az Apple egyelőre nem reagált a vádra, melyben Sevier azt is leszögezi, hogy házassága azért futott zátonyra, mert a pornóvideókon látható fiatal nőket sokkal vonzóbbnak találta, mint a feleségét - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.