Gyilkosságért kell felelnie az öngyilkosnak

Öngyilkos akart lenni, más halt meg helyette

Saját magát akarta megölni egy férfi, ám meggondolta magát és segítségért kiáltott - végül sikerült megmenteni az életét, de akinek köszönheti, az belehalt az akcióba.

2013.07.01 16:51ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Emberölésért kell felelnie egy férfinak Dél-Kínában, miután miatta vesztette életét egy 25 éves katona. A He Zehong névre hallgató 29 éves férfi már jó ideje depresszióval küzdött, és egy ponton úgy érezte, ideje véget vetni az életének, ezért elsétált a legközelebbi folyóhoz és a vízbe vetette magát. Amikor a gyors sodrású vízben rájött, hogy tényleg meghalhat, megijedt és segítségért kezdett kiáltozni, Qing Xinghe pedig azonnal egy mentőcsónakba pattant és az öngyilkosjelölt után iramodott.

A mentési akció sikeres volt, Zehong élve a partra jutott, de Xinghe beleesett a vízbe és a folyó elsodorta őt, holttestét öt órával később a folyó egy távolabbi partszakaszán találták meg. "Ez teljesen más, mint egy szokásos baleset. A gyanúsított figyelmen kívül hagyta a megmentője biztonságát, aki épp az ő tette miatt sodorta magát veszélybe" - idézte a rendőrségi szóvivőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Felelős lehet a katona haláláért" - tette hozzá a szóvivő.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.