Öngyilkossággal fenyegetőzött egy szál cigiért

Dohányfüggősége miatt akart meghalni a munkanélküli nő

A dohányzás akár ölhet is - az intelmet jól ismeri minden nikotinfüggő, ám egy kínai nő most új értelmet adott a fenti mondatnak. Ő szó szerint vette a "majd' meghalok egy szál cigiért" sóhajtást.

2013.05.27 14:44ma.hu

Egy fiatal kínai nő a legjobb bizonyíték rá, hogy a dohányzás szó szerint súlyosan káros lehet az egészségre, igaz, nem teljesen úgy, ahogyan általában az ismert mellékhatásoktól várhatnánk. A 24 éves Jia Li Pan, aki egy délkelet-kínai város kórházába ment kivizsgálásra, kis híján kivetette magát az egyik erkélyről, mert majd' meghalt egy szál cigiért.

A nő épp a pszichiátriai osztályon várt egy egyszerű lelki tanácsadásra, mert mostanában annyi nehézségen kellett keresztülmennie, többek közt azzal is meg kell birkóznia, hogy elveszítette a munkáját, hogy szakember segítségére volt szüksége. Várakozás közben azzal a viszonylag egyszerű kéréssel fordult egyik betegtársához, hogy amaz adjon neki egy szál cigarettát.

Fotó: freedigitalphotos.net


A bajok akkor kezdődtek, amikor a váróteremben ülő illető ezt megtagadta. A nő akkor teljesen kiborult és elkezdett kiabálni, majd kiment az erkélyre, ahol a többi nikotinfüggő füstölgött és őket is megpróbálta levágni egy szál cigire, de ugyancsak eredménytelenül. Ekkor közölte, hogy ha senki sem ad neki cigit, akkor leugrik az erkélyről. A várakozókat ez láthatóan nem hatotta meg, így a nő már a rácson kívülre mászott, mire nagy nehezen sikerült keríteni egy szál cigarettát: az időközben kiérkező rendőrök egyike adta oda a feldúlt nőnek.

Az első szálat további négy követte, az utolsónál a tiszt úgy tett, mintha tüzet adna a nőnek, de ez volt az a pillanat, amikor úgy látta, jó eséllyel tudja berántani a már-már lenyugodott nőt az erkély pereméről a biztonságosabb belső részre. A már készenlétben álló szakemberek egy nyugtató injekciót is beadtak a nőnek és most a kórház pszichiátriai osztályán teljes kivizsgálást kezdtek nála.

A rendőrség szóvivője ugyanakkor a sajtónak elmondta, hogy nem gondolják, hogy a nőnek mentális problémái vannak, egyszerűen csak tényleg túl sok minden jött neki össze egyszerre és emiatt váltak a tettei egy kissé irracionálissá - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A nőnek valószínűleg további tanácsadásokon kell részt vennie, de megússza büntetés nélkül a kiborulást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.