Egyedüli fiúként próbált helytállni az iskolában

Öngyilkos lett az ápolótanonc, nem bírta a 2000 nő nyomását

Levetette magát a kollégium tetejéről egy kínai diák, miután elviselhetetlenné vált számára a mintegy kétezer nőtársától érkező "kitüntetett figyelem". Ő volt az egyetlen fiútanuló az egész intézményben.

2013.05.08 10:10ma.hu

Egyetlen fiúként kellett megbirkóznia mintegy 2000 lánnyal szemben egy fiatal kínai ápolótanulónak, de képtelen volt megfelelően kezelni a lányok kitüntető figyelmét, és végül az önkéntes halált látta egyetlen kiútnak: a kollégium épületének tetejéről vetette le magát. Az austriantimes.at című osztrák hírportál információi szerint Kínában az ápolási szakma szinte kizárólag a női jelentkezőket vonzza, az ország délnyugati részében található Luzhou-i Egészségügyi Szakközépiskolában sem véletlen, hogy a 22 éves Wang Feng egyedüli fiú volt a sok lány között.

A fiatalember idén végzett volna a tanulmányaival, de a jelek szerint mostanra lett neki túlságosan is nyomasztó, hogy mind a kétezer lány őt halmozta el a figyelmével, az iskola szóvivője úgy fogalmazott: valóságos "kincsként" kezelték őt a lányok. A tragédia miatt most az iskola és az oktatásért felelős tisztségviselők felülvizsgálják a korábbi gyakorlatot és megnézik, milyen lehetőségek vannak arra, hogy több férfi érdeklődjön a szakma iránt, valamint igyekeznek egy külön osztályt indítani, amely csak fiúkból áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.