Utólag vette észre az öngyilkosokat

Halálugrást fotózott - pedig nem is azt akarta

Teljesen elbűvölte a sűrű ködbe vesző híd a fotóst, így fényképezőgépét nagy gonddal beállította, megvárta a megfelelő pillanatot és lenyomta a gombot. Ugyanabban a pillanatban rémült sikoltás hangzott fel.

2013.03.01 18:11ma.hu

Már-már misztikus látványt nyújtott a kínai Hubei tartományban a Wuhan Jangce folyó fölött átívelő híd, ahogy a közepe teljesen beleveszett a ködbe - ez ragadta meg az egyik fotóriporter fantáziáját is és elhatározta, megörökíti a varázslatos pillanatot. Nagy gondossággal beállította a fényképezőgépét, és már azon gondolkozott, hogy az egész olyan, mint "egy híd a semmibe", miközben ujját a gépe gombjára tette. Aztán ahogy egy jó fotóshoz illik, nemcsak egy képet kattintott el, hanem a másodperc törtrésze alatt újra és újra exponált.

Fotó: europics.at


Csak akkor figyelt fel rá, hogy valaki kiabál a hídon, hogy egy ember leugrott. "Hallottam, hogy csobban a vízben, aztán egy másodperccel később egy nő is felmászott a hídon és már ugrott. Teljesen lebénultam, esélyem sem lett volna a közelébe jutni, úgyhogy csak fogtam a gépem és megfeszültem... az egész véletlenül történt, de végül a nőt is lefotóztam" - mondta a meg nem nevezett fényképész az austriantimes.at című osztrák hírportál közlése szerint.

A helyi rendőrség a hídon hagyott igazolványok alapján a férfit már azonosította, a gyanú szerint a nő a szeretője lehetett, azt azonban egyelőre még vizsgálják, miért döntött úgy a páros, hogy eldobja magától az életét. A két holttestet ugyanakkor sötétedés után már nem keresték tovább, mindössze annyit állapítottak meg, hogy a 40 méteres ugrást aligha élhette túl bármelyikük is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.