Kis híján belehaltak a noszogatásba

Interneten sürgette az öngyilkosságot

Az interneten keresztül buzdította áldozatait öngyilkosságra, sőt, tippeket is adott a halálbiztos kivitelezéshez egy férfi, akit két rendbeli gyilkossággal gyanúsít a rendőrség.

2013.02.18 15:29ma.hu

Félbeszakított öngyilkossági kísérlethez hívta a mentőket múlt hét szerdán (február 13.) este egy fővárosi, kispesti fiatal nő, aki egy ismerősével közösen készült a halálra, de amikor rosszul lettek, egyikük úgy döntött, inkább segítséget kér. A mentősök mindkét nőt ellátták, még mielőtt végzetes tettüket befejezték volna, ám az eset felderítése során a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékes osztálya gyanút fogott és alaposabb nyomozásba kezdett az okokat illetően.

Hamarosan kiderült, hogy a két ifjú nő egy ideje rendszeresen levelezett egy számukra ismeretlen férfival az interneten, aki lelkesen buzdította őket az öngyilkosságra, sőt, kifejezetten sürgette őket tettük végrehajtására és gyakorlati tanácsokat is adott nekik a biztos "siker" érdekében. A férfi személyazonosságát sikerült kideríteni, így összehangolt akció keretében két nappal később elfogták a felbujtót Zala megyei, pecöli otthonában.

K. Gábor a kihallgatásakor tagadta, hogy bűncselekményt követett el, ugyanakkor a rendőrség szerint elképzelhető, hogy köze volt egy korábbi, IV. kerületi kettős öngyilkossághoz, amelyet január 20-án követtek el, az az eset az áldozatok - egy férfi és egy nő - halálával végződött. A férfi internetes kapcsolatainak ellenőrzésekor hat olyan személy került a rendőrség látókörébe, akikkel a gyanúsított hasonlóképp folytatott rendszeres levelezést.

A férfit vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték és megindították az eljárást az ügyében - adta hírül az Országos Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.