"Mi nem akartunk a kórházba menni"

Öngyilkost találtak, a mentő meg taxidíjat számolt fel

Akasztott öngyilkoshoz riasztotta néhány fiatal kiránduló a mentőket, ám meglepetésük akkor teljesedett ki, amikor megkapták a kamatokkal együtt már 700 svájci frankra rúgó számlát.

2012.12.13 17:29ma.hu

Döbbenetes látvány tárult néhány svájci tinédzser elé, amikor a Gilamont közeli erdőben kirándultak, ám ennél is döbbenetesebb volt, ami a sokkoló túrát követte. A fiatalok - mindegyik fiatalkorú, de idősebb 14 évnél - váratlanul egy akasztott öngyilkosba botlottak, ezért riasztották a mentősöket, de nem sokkal később egy számlát kaptak tőlük, az eredetileg 180 franknyi számla időközben 700-ra duzzadt (165 ezer forint) a késedelmi kamatokkal és bírósági pótlékokkal együtt.

Mint kiderült, a kiérkező mentősök úgy ítélték meg, hogy a fiatalokat mindenképp be kell szállítaniuk a mindössze 2 kilométerrel odébb lévő kórházba, hogy az orvosok ellenőrizzék, mennyire sokkolta őket a halott megtalálása. Néhány héttel később épp erre, azaz a szállításra hivatkozva állították ki a számlát, de a fiúk szülei határozottan elzárkóznak a fizetés elől. "A fiúknak eszük ágában sem volt a mentősökkel menni, nem érezték az eseményeket traumának. A mentősök kötelezték őket, hogy menjenek velük a kórházba" - panaszolta az egyik apa.

"Most mit mondjak a fiamnak? Hogy soha többé ne próbáljon meg senkinek segíteni?" - tette fel elkeseredetten a kérdést Carlos Cabral a bírónak. A mentősök mindenesetre a törvényekre hivatkoznak és azt mondják, a számlát kizárólag a kórház töröltetheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.