40 percre le kellett zárni az utat - kiszámlázták!

Megbüntették a halottat, mert zavarta a forgalmat

Kiszámlázták egy nyáron motorbalesetben elhunyt férfi családjának azt az összeget, ami a baleset miatti útlezárás következtében anyagi veszteségként jelentkezett a bukaresti közlekedési vállalatnál.

2012.02.13 14:41ma.hu / manna.ro

"Nem tudtuk, hogy meghalt" - védekezett a román főváros tömegközlekedési vállalatának vezetője, miután óriási felháborodást váltott ki egy általuk kiállított büntetési tétel. A 282,35 lej összegű (18 ezer forint) számlát egy tavaly júniusban motorbalesetet szenvedett és életét vesztett férfi családja kapta, az indoklásban azt szerepelt: zavarta a forgalmat.

Az érintett útszakaszt a rendőrség a helyszínelés idejére, mintegy 40 percre valóban lezárta, az emiatti veszteséget akarta a közlekedési vállalat a családra terhelni. Az összeg kiegyenlítésére 20 nap áll az elhunyt családjának rendelkezésére, amit ők nem kis megrökönyödéssel fogadtak.

Fotó: manna.ro


"Hihetetlen! Hogy képes a RATB anyagi veszteséget felszámolni, mintha a forgalom megszakítását Radu akarta volna?" - háborgott az elgázolt férfi testvére, Catalina Vutescu.

A rendőrségi iratok szerint június 27-én az áldozat egy autóval ütközött, melynek vezetője sávváltás előtt nem győződött meg róla, hogy szabad az út. Radu Vutescu nem a helyszínen, hanem valamivel később halt bele sérüléseibe, amiről a RATB vezetőségének nem volt tudomása.

A családtagoknak azonban nemcsak a halotti bizonyítványt kell bemutatniuk, hogy igazolják az őket ért érzelmi veszteséget, hanem azt is bizonyítaniuk kell, hogy nem a fiatalember hibájából történt a baleset és nem miatta kellett lezárni az utat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.