Az elhunyt nevével akart volna tovább élni

Magát nyilváníttatta halottnak a bátyja helyett

Magát nyilváníttatta halottnak a bátyja helyett egy japán férfi, hogy használhassa az elhunyt fivér jogosítványát, és az ő nevén éljen.

2012.01.27 14:29MTI

A férfi már bátyja 2008-ban bekövetkezett halála előtt is használta annak jogosítványát, mivel az övét sorozatos szabálysértések miatt bevonta a rendőrség. Amikor azután fivére 56 évesen meghalt, végleg a helyébe lépett.

A hatóságoknak magát nevezte meg halottként, és a halottkém sem gyanakodott. A báty holttestét elhamvasztották - ahogy Japánban szokás -, a csaló Oizumi Csukasza pedig élt tovább bátyja "kilétében". Például az ő nevében folyamodott szociális segélyért idős anyja számára.

Tavaly júniusban azonban felfedte valódi kilétét, mint mondta: lelkiismereti indíttatásból. A rendőrség hónapokon át próbálta kideríteni, hogy igazat állít-e, mígnem végül hitelt adott a férfi vallomásának, és a héten letartóztatta - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.