Kiszáradt, de túlélte

Halott édesanyja mellett élt a 3 éves kislány

Maradék ételeken élt egy három éves kislány, miután édesanyja hirtelen életét vesztette otthonukban, magára hagyva a gyermeket. A rokonok két nap után kezdtek csak gyanakodni...

2011.11.04 10:30ma.hu
A kislány - Forrás: stuff.co.nz

Holtan találták Lauren Silbery-t az új-zélandi Upper Hutt-i otthonában október 21-én, miután a családja két napja nem hallott róla, és aggodalmukban a rendőrség segítségét kérték. A 28 éves nő holtteste arccal lefelé fordulva, ágya közelében feküdt.

Ekkor bukkantak hároméves kislányára, Shylah Silberyre, aki még életben volt, köszönhetően annak, hogy ki tudta nyitni a hűtőt, és onnan ételmaradékokat, tejet és sajtot fogyasztott.

Miután két nap elteltével a magára maradt gyermekre találtak, csak annyit mondott: "Az anyukám nem ébredt fel."

A nagyszülők - Fotó: facebook.com

A rendőrök is csak úgy tudtak bejutni a lakásba, hogy a kislány a dohányzóasztalt a bejárati ajtóhoz húzta, felmászott rá, és kinyitotta az ajtót.

A nagymama, Heather Silbery azt nyilatkozta a helyi újságnak, hogy Shylah rendkívüli módon birkózott meg a traumával: "Kivette a hűtőből a tejet, és megitta. Az édesanyja által a hűtőben hagyott maradék ételeket pedig megette."

Noha tejet is ivott a lasagne és sajt mellé, szervezete teljesen kiszáradt, ezért kórházba vitték.

A halott nő testvére, Pete minden este beszélt nővérével, ezért kezdett aggódni, hogy már második napja nem éri el. Ekkor kérte meg az egyik közelben lakó barátjukat, hogy nézzen rá a nőre.

Az anya - Forrás: stuff.co.nz

A család ismerőse zárva találta az otthont, és hangokat sem hallott. A kislányt látta a macskaajtón keresztül, de az édesanyát nem, ezért értesítette a rokonokat és a rendőrséget is.

Az egyik rendőr meglátta Shylah-t a házban, és elmagyarázta neki, hogyan nyissa ki az ajtót a dohányzóasztal segítségével. "Nem hittük volna, hogy meg tudja tenni, de kiakasztotta a láncot a zárból."

A családot letaglózta a tragédia, de azt mondják, hogy muszáj pozitívnak maradniuk a kislány miatt. Shylah mindenesetre tudja, hogy édesanyját már nem látja többé.

Egyes feltételezések szerint szívrohamot vagy szélütést kaphatott a nő, ezért is esett ki az ágyból, de pontosan nem tudni, hogy miben halt meg.

Fotó: facebook.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.