Feldühítette Tom 3 éves kislánya az orvosokat

Suri Cruise 3 évesen topmodellt játszik és veszélyezteti egészségét

A híradások szerint Tom Cruise és Katie Holmes ismét az egészségügyi szakemberek véleményének kereszttüzébe került, miután olyan képek szivárogtak ki a hollywoodi színészpár 3 éves gyermekéről, Suriról, amelyeken a kislány magassarkú cipőt visel.

Suri és a magassarkú képgaléria

2009.12.01 11:30medipress.hu

A nagy felháborodást kiváltó felvételek egyikén a színészházaspár kislánya több mint 2 centis hosszú sarkú cipőben látható. A szakemberek szerint az ilyen lábbeli akár a gyermek fizikai növekedését is károsan befolyásolhatja.

Dr. Oliver Zong, az egyik kirtikát megfogalmazó orvos szerint az egyik leggyakoribb káros hatása a magassarkú cipők gyermekkori viselésének az Achilles-ín megfeszülése és rövidebbé válása. Egy 3 éves gyermek nagyon gyorsan nő, és amennyiben ezek az ínak nem nőnek ugyanolyan ütemben, mint a test többi része, akkor ezek az elváltozások hamar komoly egészségügyi problémák kialakulásához vezethetnek.

A magassarkú cipők viselése felnőtteknél is számos ortopédiai problémát okozhat, pl. kalapácsujjat, de gyerekeknél ennél sokkal komolyabb károkat is tehet, mivel esetükben a növekedési lemez még nem záródott, így a káros hatások még növekedésben lévő csontokat is deformálhat.

Nyári ruhában jár a mínuszokban Suri Cruise!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.