A gyógyszerész mentette meg az életét

Vitaminnal próbált öngyilkos lenni - megmenekült

Erős altatót kért a gyógyszertárban egy elkeseredett férfi, ám mivel a patikus látta, hogy a páciens erősen depressziós, ezért elővigyázatosságból csak egy nagy adag vitamint adott neki.

2013.03.29 07:29ma.hu

A gyógyszerész villámgyors helyzetfelismerésének és találékonyságának köszönheti az életét egy elkeseredett kínai buszsofőr, aki a barátnőjével történt szakítás után úgy döntött, bánatában inkább a halált választja. Csakhogy amikor belépett a patikába, a gyógyszerész egy pillanat alatt felmérte, hogy Wang Lu teljesen maga alatt van és valószínűleg depresszióval küzd, így elővigyázatosságból az általa kért altató helyett egy marék vitamint szórt a gyógyszeres üvegcsébe.

Így aztán másnap a bánatos férfi igencsak meglepődött, amikor magához tért, ráadásul mindössze a másnaposság tüneteit észlelte magán, ami nem csoda: egy üveg bort ivott meg a 30 szem B-vitaminra. "Láttam, hogy depressziós volt és öngyilkosságra készül, de ha elutasítom, akkor máshol próbálkozott volna" - mondta a Guangzhou-ban dolgozó gyógyszerész. "Szóval kicseréltem a tablettákat anélkül, hogy ő észrevette volna, és csak reménykedni tudtam a legjobbakban" - tette hozzá Chen Lin.

Utólag persze már Wang is átgondolta a dolgokat és most hálát ad a gyógyszerész ötletéért. "Amikor másnap reggel felébredtem, már másképp láttam a dolgokat és örülök, hogy nem dobtam el az életemet" - idézte őt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.