222 millió euró ment rossz számlára

Milliókat utalt át véletlenül: elaludt a billentyűzet fölött

Mindössze 62 eurót és 40 centet kellett volna átutalni egy ügyfél számlájára, ám a banki ügyintézőre pár pillanatnyi hirtelen álmosság tört rá, ami miatt az ujja a 2-es billentyűn maradt.

2013.06.13 07:29ma.hu

62,40 euró helyett véletlenül több mint 222 millió, egészen pontosan 222.222.222,22 eurót utalt át egy ügyfél számlájára az álmos banki ügyintéző az egyik német bank hesseni fiókjából. A meg nem nevezett bankos a kezét már a billentyűzet fölé tette, amikor egyik pillanatról a másikra leküzdhetetlen álmosság tört rá, nagy valószínűséggel a mikroalvásként is emlegetett jelenség lepte meg és az ujjai "ráragadtak" a 2-es billentyűre. A következő pillanatban már ki is adta az utasítást a beírt összeg átküldésére.

Fotó: freedigitalphotos.net

A baklövés akkor derült ki, amikor az egyenlegen feltűnt a csillagászati összegű hiány és a banki dolgozó 48 éves kollégáját rúgták ki az ellenőrzést követően. A kirúgott férfi bírósághoz fordult, ott pedig az eset részletes felderítése során kiderült, hogy nem szándékos sikkasztás történt. Az ítélet is ehhez igazodott: senkit nem büntettek meg a szó jogi értelmében, mindössze arra kötelezte a bíróság a bankot, hogy a kirúgott dolgozónak adják vissza a munkáját és helyette a hibát elkövető férfit bocsássák el az állásából - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A hatalmas összeg sorsáról, illetve az ügyfél reakciójáról - amikor meglátta a milliókat - nem szólnak a hírek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.