Nem tudta, hogy a bőrönd tele van pénzzel

Milliókat adott jótékonysági célra - véletlenül

Csak egy kopott bőröndöt akart leadni a tulajdonosa egy jótékonysági szervezetnek, ám fogalma sem volt róla, hogy abban 11 millió forintnyi ausztrál dollár rejtőzik. Két hét után találták meg a pénzt.

2013.05.17 16:46ma.hu

Egy rejtett rekeszben bújt meg az ötvenezer ausztrál dollár, amikor a tulajdonos - egy nő - leadta egy jótékonysági szervezetnél az öreg bőröndjét, de sem ő nem tudott a pénzről, sem az átvevő nem fedezte fel időben. Csak azután derült ki, hogy micsoda vagyont ér az utazótáska, miután valakinek megtetszett és potom 5 dollár 50 centért megvette azt.

Fotó: freedigitalphotos.net


Az üzlet alkalmazottja azonnal értesítette a rendőrséget a pénzről, ám egy teljes hétbe telt, mire sikerült kideríteni, ki adta le a queenslandi üzletben a bőröndöt. Az asszony a megtalált pénznek igencsak örült, ám mint kiderült, az eset ezzel nem zárult le: a rendőrségnek hiába adott részletes leírást a bőröndről és hiába bizonyította, hogy tőle származik a kincset rejtő táska, még mindig nem kaphatta vissza a bankókat.

A rendőrség ugyanis egyelőre további vizsgálatokat folytat, amelyek megerősítik, hogy a pénz tényleg a nőt illeti és már akkor a táskában volt, amikor azt leadta a boltban - számolt be a Metro című brit lap. A hatóság közlése szerint ez akár két hónapig is eltarthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.