Már nem jár átképzésre

Kirúgták a munkahelyéről, de 220 milliót nyert a lottón

Egymillió dollárt, azaz 220 millió forintnyi összeget nyert egy férfi az amerikai lottósorsoláson, nem sokkal azután, hogy kirúgták őt a munkahelyéről.

2013.01.16 13:29ma.hu / MTI

Maga sem tud rá magyarázatot, miért tért be nemrégiben egy lottózóba az oregoni Riley Gunn, csak valami "belső sugallat" ösztökélte, amikor úgy döntött, vesz egy szelvényt. Maga sem remélte, hogy nyerni fog, azt meg végképp nem, hogy összesen egymillió dollárt - igaz, ebből "csak" 670 ezret fog megkapni, a többit elviszi az adó.

Gunn ráadásul kétszer is örülhetett. Először akkor, amikor megtudta, hogy a számait kihúzták, ám ekkor még csak 250 ezerről volt szó. Boldogan ment vissza a lottózóba, hogy beváltsa a szelvényt, de akkor lepődött meg csak igazán: kiderült, hogy a többféle módozat közül olyan fogadási lehetőséget választott, amivel az alapnyeremény négyszerese üti a markát, így lett végül bruttó egymillió dollár a jutalma.

A férfit nem sokkal azelőtt rúgták ki a munkahelyéről, hogy megfogta az Isten lábát, de most már nem a munkaügyi központ által felajánlott átképzés a legfőbb gondja: inkább lakásvásárlásra szánja a sok szabadidejét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.