Így az övé lesz az egész?

Jelentkezett a több mint félmilliárd dolláros lottónyeremény egyik nyertese

Egy 52 esztendős Missouri állambeli műszerész és felesége jelentkezett pénteken az amerikai Powerball lottójáték majdnem 588 millió dolláros (127 milliárd forintos) rekordnyereményének feléért.

2012.12.01 08:18MTI

A szerencsejáték szervezői pénteki közleményükben hozták nyilvánosságra Mark és Cindy Hill nevét. A szerda esti sorsoláson nyertes szelvények egyikét Missouriban, a másikat az Arizona állambeli Phoenixben adták el, ám az utóbbi szelvény tulajdonosa egyelőre nem jelentkezett.

A sorsolás idejére 587,5 millió dollárra duzzadt jackpotból az adók levonása után 385 millió dollár marad. A szerdai húzás előtti órákban percenként 130 ezer szelvényt adtak el. A mostani a második legnagyobb jackpot az Egyesült Államok szerencsejáték-történelmében. A rekordot márciusban a Mega Millions lottó állította fel: akkor három nyerő szelvény tulajdonosa között osztottak fel 656 millió dollárt.

A Powerballt 42 amerikai államban, a szövetségi területnek számító fővárosban és az Amerikai Virgin-szigeteken árusítják. Az elmúlt két évtized során annak a csaknem 300 embernek, aki megütötte a főnyereményt, 11,6 milliárd dollárt fizettek ki összesen.

A nyertesek készpénzben is felvehetik az adózás után nekik járó összeget, illetve harminc évre elosztva életjáradékként is megkaphatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.