A lottózás lett a veszte

Szabadságra rabolta magát, de lebukott

Saját elrablását szervezte meg egy amerikai nő, mert egy nap szabadságot szeretett volna, még a megtalálásának körülményeit is gondosan kitervelte, de egy banánhéjon mégis elcsúszott.

2012.10.25 09:29ma.hu

Ha egy átlagembernek szüksége van egy szabadnapra, többnyire jelzi ezt a főnökének és otthon marad. Az amerikai Sheila Bailey Eubank azonban ennél jóval szélsőségesebb módszert választott: nem szólt előre senkinek semmit, csak az egyik napon nem jelent meg a munkahelyén, majd késő délután a rendőrök találtak rá az autójában megkötözve.

A nő elpanaszolta, hogy amikor reggel munkába indult, útközben megállt egy pénzkiadó automatánál, ekkor rabolta el őt egy férfi és arra kényszerítette, hogy egész nap furikázza, miközben ő a drogügyleteit intézi. Végül megkötözte a nőt és otthagyta az autójában, ahol aztán a rendőrök megtalálták.

A baj ott kezdődött, hogy a rendőrök találtak egy lottószelvényt, amit a nő azokban az órákban vásárolt, amikor már "el volt rabolva", majd a lottózó biztonsági kamerájának felvételéből gyorsan kiderült az is, hogy nemcsak egyedül ment be az üzletbe, de kedélyesen, ráérősen elcseverészett az ügyintézővel, és határozottan egészségesnek tűnt, bántalmazás és fojtogatás nyomai - amelyekről szintén beszámolt a vallomásában - nem látszottak.

Ezek után a nyomozók további bizonyítékokat kezdtek keresni, így visszanézték annak a bankautomatának a felvételét is, amelynél a nő a pénzt felvette aznap reggel és ahonnan állítása szerint elrabolták őt. Bár a készülék kamerája csak a közvetlen közelben történt eseményeket rögzítette, így azt már nem tudni, mi történt a nő távozása után, a film alapján a rendőrség nem találta semmi jelét annak, hogy nem egyedül lett volna ott.

Eubank a rendőrség bizonyítékaival szembesülve megtört és bevallotta, hogy valóban csak megrendezte a saját elrablását, mert egy nap szabadságra és egy kis figyelemre vágyott. Arra azonban nem tértek ki a rendőrök a hivatalos közleményben, hogy miért nem a hagyományos módon szerezte meg a pihenőnapját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.