Tucatnyi menyasszonyt rabolnak hetente

Lopják a menyasszonyokat, senki sincs biztonságban

Egyre több a menyasszonyrablás Romániában, de csupán tréfás módon, régi népszokás felelevenítéseként, ám modern eszközökkel: lóhát helyett drága autókkal ragadják el a lakodalmakból a menyecskéket.

2012.09.06 09:29MTI

A játék lassan hozzátartozik a szombat éji utcaképekhez Bukarestben. Augusztus utolsó szombatján például húsz menyasszony raboskodott csupán a bukaresti Diadalívnél, amely az asszonyrablók egyik kedvenc "búvóhelye".

A tettesek általában a párok barátai, akik például tálib harcosoknak öltözve, játékgépfegyverekkel rontanak a lakodalmakba, azután valamilyen nevezetes helyre viszik túszukat, ott provokatív fotókat készítenek róla és vele, majd pedig telefonon közlik követeléseiket. Ezek zöme whisky.

A rendőrség szemet huny a rablások felett, jóllehet az 1922-ben emelt Diadalív történelmi emlékmű, és tilos randalírozni alatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.