Példátlan kutatás folyik

Megőrültek: kukáznak, hogy megtalálják a mega-lottószelvényt

Példátlan kutatás folyik két brit kisvárosban: emberek ezrei kotorásznak táskákban, fiókokban, zsebekben, hogy megleljenek egy 64 millió fontot érő lottószelvényt. Akad, aki "keresősegédet" fogadott fel otthonának teljes felforgatására.

2012.12.05 09:29MTI

Ugyanis már egy napja sincs annak a fogadónak, aki 63,8 millió fontot nyert a brit lottón még júniusban, ám eddig még nem jelentkezett érte. A húzást követő 180. napig, nevezetesen e hét szerda délelőtt 11 óráig van rá lehetősége, utána elesik a pénztől. Az összeg egészen pontosan 63 millió 837 ezer 543 font és 60 penny - 22 milliárd 343 millió 140 ezer 260 forint (350 forintos fontárfolyammal számolva) -, de ehhez jön még 645 ezer font, amely már önmagában is felér egy lottónyereménnyel, pedig csupán a félévnyi kamat.

A nyertest június 8. óta várja hiába a lottót működtető cég, amely csak azt árulta el, hogy mely körzetben vásárolták a nyertes szelvényt. A két település neve Stevenage és Hitchin.

A lakosok közül sokan kétlik, hogy a nyertes jelentkezni fog, az általános vélekedés szerint a szelvény mosógépben végezte, vagy ha nem, tulajdonosa elhalálozott.

Ha senki nem jelentkezik a pénzért, ez lesz az eddigi legnagyobb fel nem vett nyeremény a brit szerencsejátékok történetében. Mindazonáltal nem zárható ki, hogy az utolsó pillanatban felbukkan a jogos igénylő. Volt már ilyenre példa: 2009-ben épp a határidő lejártának napján jelentkezett egy nyertes, ő azonban csak 2,5 millió fonttal - 875 millió forintnyi összeggel - gyarapodott - jegyezte meg a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.