A dinnyemagok miatt volt az egész

Lenyelte a pénzérméket, hátha azok megnőnek a hasában

A dinnyemagok voltak a hibásak: egy kegyes hazugsággal próbálta rávenni az anya a hatéves lányát, hogy ne habzsolja olyan gyorsan a gyümölcsöt, de aztán a gyerek fejében új ötlet született.

2013.05.10 08:29ma.hu

Túl mohón esett neki a dinnyének a 6 éves kínai Xiao Yan, ezért anyja azt találta ki, hogy óvatosságra intse, hogy azt mondta neki: szedje ki a magokat belőle, különben a hasában azok megnőnek. A gyermeknek persze több se kellett, rögtön kitalálta, hogy ha a megevett dolgok megnőnek benne, akkor ez remek módja a pénz gyarapításának is és azon nyomban a dinnye után küldött még néhány pénzérmét is.

Fotó: freedigitalphotos.net


"Azt hittem, ha azt mondom neki, hogy szedje ki először a dinnyemagokat, akkor lassabban fogja enni a gyümölcsöt" - mondta a 34 éves Xiao Chen, de álmában nem gondolt volna rá, hogy ezzel milyen galibát okoz. Csak az lett gyanús neki, hogy a lánya hirtelen nagyon sok vizet kezdett inni, erre megkérdezte, miért, a kislány pedig azt felelte: azért, hogy a víz segítsen a pénzeknek a növésben.

Azonnal a kórházba sietett a gyermekkel, ahol a röntgenfelvétel megerősítette, hogy Xiao Yan tényleg lenyelt egy érmét. A műtétet azonban egyelőre feleslegesnek tartották, most csak várni kell egy hetet és a pénz remélhetőleg a maga természetes útján távozik is a kislányból, az operációt csak ennek hiányában fontolják meg - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.