Súlyos sérüléseket okozott a beleiben

Lenyelte az ál-piercinget, majdnem belehalt a tini

Súlyos sérüléseket okozott egy kamasznak az úgynevezett ál-piercing, ami nem szúrja át a nyelvet, csak két erős mágnes tartja a helyén - elvileg...

2012.12.11 13:29ma.hu

Életmentő műtétet kellett végrehajtani a 15 éves brit Michael Delaney-n, miután a kamasz véletlenül lenyelt egy úgynevezett hamis piercinget. A két darabból álló apró dísz abban különbözik a valódi testékszerektől, hogy nincs szükség hozzá a nyelv átfúrására, a rögzítést az erős mágnes biztosítja - legalábbis elvileg, de elég egy kis hiba és a két borsószemnyi darabka máris gurul lefelé a nyelőcsőben.

A fiú egyike volt annak a négy manchesteri diáknak, akiket kórházba kellett szállítani hasonló baleset miatt, a másik három diák viszonylag könnyebben megúszta. Michaelnek azonban az erős mágnesek szó szerint átszakították a bél egyes szakaszait, ráadásul a gyomorsav által kikezdett fém további súlyos károkat okozott.

"Ijesztő volt! Képtelen voltam járni, még beszélni is a fájdalom miatt, de leginkább az a tudat rémisztett meg, hogy meghalhattam volna, ha nem kerülök kórházba" - mondta a fiú a The Daily Mirror című brit lapnak. "Először nem tudtak rájönni, mi lehet a baj, de aztán megtalálták a két kis pöcköt, amikor egy mikrokamerát eresztettek a nyelőcsövembe" - mesélte.

Michael két héttel korábban nyelte le véletlenül az álpiercing darabjait, de azt gondolta, azok egyszerűen csak át fognak haladni rajta. Arra álmában sem gondolt volna, hogy igazából közvetlen életveszélyt okoznak, épp emiatt most minden lehetőséget kihasznál, hogy figyelmeztesse a többi fiatalt a veszélyekre. Az orvosok szerint egész életében bélproblémái lesznek, az okozott károsodást már sosem fogja kiheverni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.