Elfelejtette, hogy megette az evőeszközt is

Műanyag villát találtak a gyomrában - tíz évvel a lenyelés után!

Súlyos gyomorpanaszokkal vittek kórházba egy férfit, ám nem tudta az orvosoknak megmondani, mit evett, ami kiválthatta a kínzó tüneteket. Aztán előkerült a műanyag villa, amiről megfeledkezett.

2012.08.22 13:29ma.hu

Nem véletlenül mondják az aggódó szülők a gyerekeknek, hogy ne játsszanak evés közben, különben könnyen úgy járhatnak, mint az a brit férfi, akinek a hasát a múlt héten kellett egy műanyag villa miatt felvágni. A 40 éves Lee Gardner jó tíz évvel ezelőtt bohóckodott a műanyag evőeszközzel, amikor hirtelen öklendezni kezdett, a villa pedig nem kifele, hanem befele csúszott egy szempillantás alatt. Mivel egy évtizeden keresztül semmilyen problémát nem okozott neki az idegen tárgy, nemcsak hogy nem ment orvoshoz miatta, de lassanként meg is feledkezett róla.

Egészen addig, míg néhány napja váratlanul vért kezdett hányni és súlyos gyomorgörcsök kínozták, ekkor kétségbeesetten rohant a kórházba. Az őt vizsgáló orvos egyik első kérdése természetesen az volt, hogy mit evett, mire Gardner csak a legutóbbi néhány étkezésének tartalmát tudta felsorolni. Akkor az orvos egy endoszkóp segítségével próbálta feltérképezni a belül található helyzetet - és legnagyobb döbbenetére valami furcsát látott, kiálló hegyekkel, ami leginkább egy villára emlékeztette.

Meg is kérdezte a beteget, hogy biztos-e benne, hogy semmi olyat nem evett-e, ami eredetileg nem ebben a formájában kapcsolódik az étkezéshez, de Gardner nem emlékezett a tíz évvel ezelőtti balesetére. Csak akkor kezdett derengeni neki, amikor az orvos megosztotta vele, mit lát. Mint kiderült, a villa most került olyan helyzetbe, hogy elkezdte nyomni a gyomor belső nyálkahártyáját és ez okozta a fájdalmakat és a vérzést is. A szakemberek azonban úgy ítélték meg, túlzottan kockázatos lenne megkísérelni természetes úton kijuttatni a villát, ezért végül egy szűk egy órás műtét során felvágták a hasát és úgy távolították el az idegen testet.

Gardner néhány napig még a kórházban maradt, de az orvosok szerint teljesen fel fog épülni - adta hírül a Daily Mirror internetes változata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.