Pillanatokon múlott a menekülése

Krokodilokat fotózott, majdnem zsákmány lett + VIDEÓ!

A helyiek lelkes biztatása közepette fotózta egy krokodiloktól hemzsegő folyó partján a vadakat egy természetfotós, ám a vízbe dobált élelem felhergelte az állatokat.

2013.03.26 09:54ma.hu

A legkevésbé sem túlzás azt állítani, hogy tizedmásodperceken múlott egy Costa Rica-i természetfotós élete, ha ugyanis elkapta volna a lábát a krokodil, nem sok esélye lett volna a menekülésre. Antonio Ruiz a Tarcoles folyó partján ült, ahol a barátai lelkes biztatása közepette akart minél közelebbről szenzációs képeket készíteni a vízben hemzsegő krokodilokról, és legnagyobb örömére néhány példány teljesen közel úszott a parthoz.



Ezt persze csak fokozta a parton álló barátok által vízbe dobált nyers hús, ám ugyanez fel is hergelte az állatokat, sőt a hangos kiabálás sem használt a békés jókedvüknek. Egy váratlan pillanatban a parthoz legközelebb lévő vad elrugaszkodott és állkapcsát hatalmasra tátva a fotós felé kapott, aki az utolsó pillanatban vette észre a veszélyt és elugrott előle. Ha egy tizedmásodperccel később mozdul, már korántsem biztos, hogy megmenekül.

Amikor felmászott a meredek parton, egy pillanatra elveszítette az egyensúlyát és kevés híja volt, hogy vissza ne zuhanjon, akkor már egyenesen a krokodilok közé a vízbe, de valaki elkapta a karját és visszarántotta. (Antonio Ruiz életveszélyes felvételei a videó második részében láthatók.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.