Megdöbbentő kísérlet az emberi reakciókról

Gyilkosság a liftben - Ön mit tenne, ha látná?

Döbbenetes kísérletet végzett egy amerikai stáb, arra keresve a választ, hogy vajon hogyan reagálnánk egy olyan helyzetben, amikor a liftre várva egy épp zajló gyilkossági kísérlettel találnánk szembe magunkat.

2013.03.05 14:38ma.hu

Mit tenne, ha a kinyíló liftajtó mögött azt látná, hogy egy férfi épp fojtogat egy másikat? Közbelépne? Pánikba esne? Segítséget hívna?

Erre a kérdésre keresték a választ amerikai filmesek, ezért egy megrendezett jelenettel sokkoltak néhány gyanútlan járókelőt. A liftre váró, tudtukon kívül kísérleti alannyá váló személyek az ajtó mögött egy épp zajló gyilkossági kísérlettel szembesültek.

A reakciók döbbenetesek voltak: néhányan teljesen bepánikoltak és csak sikoltozni tudtak, volt, aki már-már közönyösen nézte az elé táruló jelenetet, ennél egy fokkal jobb volt, amikor már megkérdezte a "gyilkostól", hogy mégis ezt hogy képzeli, de az emberek csak csekély hányada avatkozott közbe hatákonyan, rátámadva a gyilkos színészre.

A leginkább meghökkentő reakció a videón utolsóként szereplő férfié.

És Ön vajon tudja-e, mit kell tennie hasonló helyzetben? Egy biztos: ha ilyesmit lát, Magyarországon a 112-es számot tárcsázza és haladéktalanul jelentse be a látottakat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.