Megbokrosodott a parlament felvonója

Kínos "ajándék" a brit királynőnek: kaland a liftben

Valósággal megbolondult a brit parlament felvonója, amelynek csupán egy emeletnyit kellett volna lefelé szállítania a királyi házaspárt, helyette három "köztes állomást" iktatott be a rövid útba.

2012.03.21 10:29ma.hu / MTI

Igen kínos meglepetéssel "kedveskedett" a brit parlament épületének liftje az ott látogatást tevő, ám épp távozni készülő királynő számára: valósággal megbolondult a szerkezet, és ezzel nemcsak az uralkodói házaspárnak, de néhány közszolgának is meglepő pillanatokat okozott. A liftnek mindössze annyi lett volna a feladata, hogy az első emeletről a földszintre szállítsa II. Erzsébet királynőt és Fülöp herceget, ám amikor a házaspár belépett a liftbe, az mégsem lefelé, hanem felfelé indult el.

A második emeleten megállva kinyílt az ajtaja, igencsak megdöbbentve az épp ott álló egyik felsőházi képviselőt. Némi zavartság után sikerült újra mozgásra bírni a szerkezetet, ám az még ekkor sem lefelé mozdult, hanem újabb emeletet "mászott meg", a harmadik szintig, a levéltárig repítette a királyi párt.

Némi várakozás után - talán a lift megbizonyosodott róla, hogy innen már tényleg nincs feljebb - elindultak lefelé, de útközben még újra megálltak az első emeleten, ott, ahonnan valamivel korábban elindultak. Végül a negyedik próbálkozásra sikerült lejutnia Erzsébetnek és férjének a földszintre, hogy folytathassák aznapra eltervezett körútjukat.

A 86 éves uralkodó és 91 éves férje Erzsébet uralkodásának 60. évfordulója alkalmából látogatott az angol törvényhozás épületébe, ahol a gyémántjubileumi ünnepségsorozat részeként beszédet tartott az alsóház és a Lordok Háza tagjai, valamint a kormány és a brit közélet vezető személyiségei előtt az 1097-ben épült Westminster Hallban.

A brit parlament legősibb épületrésze után a főépületbe látogattak, ahol rövid fogadással köszöntötték az uralkodót, ezután történt a kínos incidens. A Lordok Háza és a Buckingham palota illetékesei kedd estig nem adtak magyarázatot a különös eset okára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.