Filmre viszik a híres betörős esetet

Most megnézhetjük: mi történt II. Erzsébet hálószobájában?

Megfilmesítik azt a csaknem 30 évvel ezelőtti híres-hírhedt esetet, amikor egy ügyes betörő a királyi testőrség figyelmét kijátszva bejutott II. Erzsébet királynő hálószobájába.

2012.02.27 18:29MTI

II. Erzsébet brit uralkodó trónra kerülésének hatvanadik évfordulója évében filmmel elevenítik fel a harminc évvel korábbi esetet, amikor egy betörő lepte meg a hálószobájában a királynőt.

A Walking the Dogs című tragikomédia azt meséli el, hogyan beszélgetett a királynő és a betörő "szerelemről, családról és személyes szabadságról", mielőtt a rendőrség elvezette volna az illetéktelen behatolót. Az Emma Thompson brit színésznő főszereplésével készülő filmet még idén bemutatják - jelentette be a Sky Arts televíziós csatorna.

Az éjszakai betörés valóban megtörtént 1982-ben. A "legenda" szerint Michael Fagan négygyermekes családapa behatolt a királynő szobájába és ott találta az uralkodót hálóingben. Állítólag még beszélgetett vele a baldachinos ágyban, mielőtt elvezették volna.

Az eset heves vitákat generált a királynő körül.

Fagan nemtetszését fejezte ki az emlék felhánytorgatása miatt. "A királynő több tiszteletet érdemel. Hogy lehet ebből drámát csinálni? Hiszen egyáltalán nem tudják, mi történt ott" - mondta el a férfi a Daily Telegraph című lapnak.

Korábban Fagan az Independent című lapnak azt nyilatkozta, "soha életében nem volt még olyan izgatott, mint amikor elhúzta az ágy függönyét és a királynő nézett vele szembe". II. Erzsébet megkérdezte a férfitől, mit keres az ágyánál, majd mezítláb elfutott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.