A BBC is megkapta a "kiképzést" a halálesetre

Erzsébet királynő halálára készülnek az angolok?!

Szigorú szabályokat hoztak arra az esetre országszerte, ha elhunyna Erzsébet királynő: nemcsak az udvari személyzetre vonatkoznak az előírások, de a hírforrásoknak sem mindegy, mit és hogyan mondanak.

2011.10.31 10:09ma.hu

Habár Erzsébet királynő kiváló egészségi állapotnak örvend és édesanyja tekintélyes életkora alapján még hosszú évekig nem kell számítani arra, hogy Anglia új uralkodót kap, egy 2002-es baki nyomán a legnagyobb brit hírügynökségnél most szigorú szabályokat hoztak arra az esetre, ha mégis bekövetkezne a nemzeti tragédia.

Csaknem tíz évvel ezelőtt, amikor az anyakirálynő elhunyt, Peter Sissons tudósító ugyanis sötétszürke öltönyt, de bordó nyakkendőt viselt a halálhír bejelentésekor, ami után elképesztő panaszáradat lepte el a BBC-t. Nem remekelt Hugh Edwards sem, aki világoskék, nyaknál kigombolt ingben, nyakkendő nélkül, és sportdzsekiben állt kamera elé a gyászhír közzétételekor.

Az egész melléfogást súlyosbította, hogy a konkurens tévécsatornák hírolvasói következetesen ragaszkodtak a hagyományos fekete öltöny - fekete nyakkendő kombinációhoz. Ezért a BBC most megerősítette, hogy kész terveik vannak a királynő halála esetére. "Minden munkatársunkat kiképezzük, hogy megértsék, mire kell számítani" - jelentették.

A hivatalos "menetrend" szerint a királynő halálakor a képernyőn a királyi elhunyt képe fog látszódni, alatta pedig a nemzeti Himnusz fog szólni. A temetésre várhatóan 12 napon belül kerül sor, ezidő alatt a BBC minden vígjáték sugárzását felfüggeszti az összes csatornáján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.