Hatvan éve a trónon II. Erzsébet királynő

Torta helyett erdőtelepítéssel ünneplik a koronázást a britek

A londoni Kew-i Királyi Botanikus Kerteknél is nagyobb új erdőt telepítenek Nagy-Britanniában II. Erzsébet királynő koronázásának jövőre esedékes hatvanadik évfordulója alkalmából - jelentette be a szigetország erdőségeinek védelmével foglalkozó Woodland Trust nevű szervezet.

2011.09.18 13:18MTI

A 186 hektáron elterülő új fás övezetet az angliai Leicestershire grófságban fogják kialakítani. A híres londoni Kew-i Királyi Botanikus Kerteknél is nagyobb erdő mintegy tízmillió ember számára lesz könnyen megközelíthető és értékes új élőhelyet fog jelenteni az ország legkedveltebb állatfajai számára.

A kezdeményezés a természetvédelmi szervezet Jubilee Woods (Évfordulós fák) nevű fatelepítési kampányának legkiemelkedőbb részét képezi. A jubileumi fásítás során összesen hatmillió csemetét fognak elültetni szerte Nagy-Britanniában, ezzel több száz új lombos területtel gazdagítva a szigetországot.

A Woodland Trust egy nagyszabású adománygyűjtő akció keretein belül igyekszik összegyűjteni a 186 hektáros terület megszerzéséhez szükséges 3,3 millió fontot (egymilliárd forint).

"Mi vagyunk Európa fában legszegényebb országainak egyike, tehát óriási szükségünk van a fatelepítésre, hogy megduplázzuk az erdőségekkel borított területeink számát" - hangoztatta Sue Holden, a szervezet vezetője.

"Szükségünk van az emberek segítségére, hogy az adományok és a támogatások révén létrehozhassuk ezt a területet" - idézte Holdent a The Independent online kiadása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.