100 ezer fontot kóstál

Nemes whisky II. Erzsébet trónjubileumára

A legfinomabb whiskyből dob piacra hatvan üveggel a John Walker & Son (Johnnie Walker) skót whiskymárka II. Erzsébet angol királynő jövő évi trónjubileumára: egy-egy "flaska" értéke 100 ezer font (29,6 millió forintnak megfelelő összeg).

2011.06.08 10:33MTI

Az uralkodó trónra lépésének 60. évfordulójára kiadott üveg ólomkristályból készül, félkarátos gyémánt és ezüstpecsét díszíti. A benne lévő nedű 1952-ből, Erzsébet koronázásának évéből származik - közölte a Johnnie Walkert birtokló Diageo italcég.

A whiskyt közel hatvan éve angol tölgyből készült fahordóban tárolják, 2012. február 6-án, II. Erzsébet trónra lépésének jubileumán palackozzák majd számozott üvegekbe.

A hatvan darabból 57 a főzde törzsvásárlóihoz került, az 1-es, a 8-as és a 60-as számút azonban elárverezik, a várhatóan legkevesebb egymillió fontnyi bevételt jótékonysági szervezetnek ajánlják fel.

A John Walker & Son a Buckingham-palota udvari beszállítóihoz tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.