A személyzet tehetetlen volt a "rabok" érdekében

Liftbe szorultak, mert tilos volt megnyomni a segélygombot

Egy és negyedórán át raboskodott unokájával egy nagyáruház liftjében egy nő Nagy-Britanniában, mert a személyzetnek nem volt joga megnyomni egy gombot.

2012.01.31 07:29MTI

A szorult helyzetben lévő nagymamának és unokájának meg kellett várni, hogy a segélygomb megnyomására jogosult, kellően képzett ember érkezzen a helyszínre, ami 75 percbe telt. A szakember azután ügyesen benyomta a gombot, az 55 éves nő és unokája pedig egy pillanattal később kiszabadult.

A vásárlás háromgenerációs volt: a nagyanya lánya - a gyermek anyja - is részt vett benne, de ő szerencsére a végén kicsit elszakadt családtagjaitól, így nem lett fogoly. Még visszament valamiért, miközben anyja és gyermeke az autóparkolóba liftezett lefelé.

Az elakadást követően a nagyanya nyomkodta ugyan a vészcsengőt, ám semmi sem történt. Kénytelen volt mobiltelefonján értesíteni a lányát, aki csak nagyon nehezen tudott segítséget keríteni. A felvonó előtt egyre idegesebben várakozva megkérdezte a személyzettől, hogy ugyan miért nem nyomják meg végre a segélygombot, ha úgyis pontosan tudják, hogy az mire való, azt a választ kapta, hogy tilos nekik a gombnyomás az egészségügyi és biztonsági előírások miatt.

"Nem arról volt szó, hogy fizikailag képtelenek lettek volna elindítani a liftet, hanem hogy nem szabad nekik!" - idézte a még mindig hitetlenkedő anyát a The Daily Telegraph című brit lap.

Az Asda áruház szóvivője vitatta a liftrabság időhosszát - az szerinte 50 perc volt -, és azzal érvelt az eljárás védelmében, hogy a technikust éppen a liftben rekedtek biztonsága végett hívták. A szóvivő állítása szerint az 50 percből 20 telt el a szerelő megérkezéséig, a további fél órában a szakember a lift javításán dolgozott. A szóban forgó áruház Weymouth városában van.

Az anya elmondta a lapnak, hogy az áruház részéről még csak elnézést sem kértek tőle, nemhogy felajánlottak volna kárpótlást a megvásárolt mélyhűtött árukért, amelyek olvadásnak indultak a lifthiba miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.