Rossz helyen volt a vízjel

Nyomtatási hiba miatt hitte, hogy milliókat nyert a lottón

Azt hitte, legszebb álmai váltak valóra, mikor lekaparta a 80 ezer fontot érő sort a sorsjegyen, de az angliai férfinak mégis csalódnia kellett: a nyomtatás volt a hibás.

2013.02.07 13:33ma.hu

Egy pillanat alatt zúzta porrá minden álmát egy brit nyugdíjasnak a nemzeti szerencsejáték-szervező cég, miután kiderült, hogy amit ő 80 ezer fontos (27 millió forint) nyereménynek hitt, mindössze 2 fontot (alig 700 forint) ér. A tévedést a kaparós sorsjegyet keresztbe-kasul átszövő halványkék vízjel-csíkok okozták, amelyek miatt az eredetileg 3-as szám 8-asnak látszott. Pedig a 69 éves Esme Arbous már gondolatban el is kezdte felosztani a pénzt: 15 ezer fontot szánt volna egy gyermekotthon támogatására, és végre a nyugdíja miatt sem kellett volna tovább aggódni, ami az államtól nem jár a novemberben nyugdíjba vonuló, jelenleg szerződéses jogviszonyban dolgozó férfinak.


A szerencsejátékok szervezéséért felelős intézmény már felvette a kapcsolatot a nyomdával és a sajtón keresztül igyekeznek értesíteni mindenkit, aki hasonlóképp járhatott, mint Arbous, nevezetesen hogy összetéveszthették a 3-as és 8-as számjegyeket. Nem lesz egyszerű dolguk: a "24" elnevezésű sorsjegyet összesen 17 millió példányban bocsátották ki, és megtippelni sem lehet, hogy hány szelvényen esik épp úgy a vízjel, hogy nem lehet egyértelműen felismerni a számot vagy épp a betűt rajta.

Arbous-t kevéssé vigasztalja, hogy a szervező cég ígéretet tett a jövőre nézve a belső ellenőrzés fokozására, hogy ne fordulhassanak elő hasonló hibák, a nyereménye ugyanis épp csak arra elég most, hogy egy újabb szelvényt vegyen, esélyt adva magának arra, hogy talán ezúttal közelebb kerülhet a milliókhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.