Elcsalták a vámot

Valami bűzlik: fokhagymát csempésztek a körözött csalók

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki a svéd hatóságok két férfi ellen, akiket azzal vádolnak, hogy fokhagymát csempésztek és nem fizették meg az utána járó vámot.

2013.01.10 11:29ma.hu / MTI

Két brit férfit gyanúsítanak a svéd hatóságok azzal, hogy 10 millió eurónak megfelelő összegben csaltak vámot fokhagyma csempészésével: a sorozatos törvényszegést 2009-2010-ben követték el, 1,2 tonna kínai fokhagymát szállítottak Svédországba Norvégián keresztül. Oda tranzitáruként szállították hajóval a terményt, majd vámellenőrzés nélkül haladtak át vele a norvég-svéd határon.

A hosszú nyomozás eredményeképp felgöngyölített szálat mozgató brit páros ugyanakkor kis halnak számít a régióban a fokhagyma terén: 2010 nyarán Norvégiában egy kamionsofőrt 28 tonna el nem vámolt fokhagymával csíptek fülön, Lengyelországban pedig hat konténernyi, összesen 114 tonna kínai fokhagymát foglaltak le a hatóságok, ott Hollandia volt a tranzitállomás - számolt be az MTI.

A világ fokhagymatermésének 80 százaléka Kínából származik, népszerűségét pedig az adja, hogy jellemzően olcsóbb, mint bármely más ország hazai termése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.