Háziállatnak vitték volna a lórikat

Majmok a gatyában - lebuktak a csempészek

A repülőtéri ellenőrzéskor bukott le egy háromtagú csempészbanda: alsónadrágjukba rejtve próbáltak Bangkokból lórimajmokat illegálisan átjuttatni.

2012.09.11 17:29ma.hu / MTI

Bangkokból Delhin keresztül repültek volna Dubajba azok a férfiak, akik lórimajmokat próbáltak az egzotikus országba csempészni, ám a vámnál a motozáskor egyikük lebukott, így pedig kisvártatva a másik két társa is a kihallgatóhelyiségben találta magát. A háziállatként mostanában népszerűvé váló lórimajom-példányok között akadt 18 centis is - közölte a BBC.

A kicsiny állatok mindegyike élve úszta meg a kalandot, ám sérüléseik miatt egy ideig állatmenhelyen vigyáznak rájuk, míg csempészeikre egy delhi börtönben. A majmoknak egyébként esélyük sincs arra, hogy később visszakerüljenek a természetes környezetükbe, a dél- és délkelet-ázsiai trópusi őserdőkbe, mivel mérgező harapásuk miatt befogásukkor általános gyakorlat, hogy kihúzzák a fogaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.