Súlyos büntetésre vár a csempész

Elfelejtette, hogy gyémántberakásos órát vitt át a határon

Börtön vár arra az orosz turistára, aki saját bevallása szerint egész egyszerűen "megfeledkezett" a nála lévő, milliókat érő gyémántberakásos óráról, amit jelentenie kellett volna a vámnál.

2012.09.19 15:29ma.hu

Nem jelentette be a vámnál a New Yorkból épp hazatérő orosz turista, hogy a csomagjában többek közt egy 1,4 millió euró (380 millió forint) értékű, gyémántokkal gazdagon kirakott fehérarany karóra rejtőzik, ami enyhén szólva túllépi az orosz törvényben meghatározott 10 ezer eurós határt. A vámtisztviselők az értékes időmérőt - amihez hasonlót egyébként David Beckham és Madonna is hord - az egyik kézipoggyászban találták meg.

Az utas a kérdésre azt felelte, az órát a barátaitól kapta és nem is sejtette, hogy mennyit ér. A vámhivatal egyelőre nem döntötte el, hogy egyszerűen csak az óra értékének 30 százalékát kitevő vám megfizetésére kötelezik, vagy csempészés vádjával a bíróság elé viszik a férfit. "Amennyiben bűnösnek találják, a jelentős bírság mellett akár két év börtönre is számíthat az illető" - mondta el a hivatal szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.