Órákon át ült a vaksötét toronyban az őr

Van ám biztonság: a börtönőrt is bezárták!

Öt órára csapdába került egy női börtönőr, amikor egyik kollégája véletlenül bezárta őt egy toronyba, és a szigorú biztonsági intézkedések miatt senkit nem tudott értesíteni.

2012.12.17 13:29ma.hu

Csapdába esett és öt órán keresztül volt kénytelen egy 15 méter magas őrtoronyban kuksolni egy női börtönőr egy dél-indiai fegyintézményben, miután egyik kollégája véletlenül bezárta őt. A 30 éves Abhaya Kaliammal helyzetén tovább rontott, hogy egy váratlan áramszünet miatt sötétség borult rá, így végképp meg volt győződve róla, hogy a felügyeletére bízott foglyok kiszabadultak. Az austriantimes.at című osztrák hírhonlap beszámolója szerint mintegy két órán keresztül kiabált és sikoltozott, mire hajnalban a szomszédos piac kereskedői meghallották a segélykiáltásokat.

Mint kiderült, az őr azért nem tudott senkinek sem szólni, mert a börtön fokozottan szigorú belső szabályai szerint sem walkie-talkie-t, sem mobiltelefont nem tarthatnak maguknál, a tiszt pedig, aki leváltotta őt, elmulasztotta ellenőrizni a helyiséget, így csak akkor szabadulhatott ki, amikor a kiabálását meghallották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.