12 méretes növényt találtak a fegyőrök

Börtönkertben termesztették a kannabiszt

Több héten át gondosan nevelgették a rabok a börtönkertben a kannabiszt, mire az őrök felfedezték a vélhetően csak alibiből termesztett többi zöldség között az óriási növényeket.

2012.08.24 09:29ma.hu

Vidám munka folyt a franciaországi Saint-Martin-de-Re börtönben, ahol az őrök eleinte semmi rosszra nem gyanakodtak, mikor a rabok felkerekedtek és az udvaron kialakított kiskertben lelkesen locsolgatták a virágokat és a zöldségeket. Ám vasárnap közelebbről is szemügyre vették, hogyan fejlődnek a növények és meglepődve vették észre, hogy nemcsak répát és rózsát termesztenek a foglyok.

A hagyományos kerti növények között ugyanis ott díszelgett pontosan 12 tő kannabisz, ráadásul nem egy-két napja ültethették, mert magasságuk elérte a 61 centimétert. A BBC arról nem számolt be, hogy a lelkes "kertészek" büntetését mennyivel fejelik még meg az illegális tevékenység miatt, a hivatalos szervek azonban előbb arra szeretnének választ kapni, hogy hogyan jutottak vetőmaghoz a rabok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.