Háziőrizetre ítélték, de súlyosbítást kért

Könyörgött, hogy börtönbe mehessen: elege lett a nejéből

Súlyosbításért folyamodott egy korábban háziőrizetre büntetett férfi, elmondása szerint inkább a rácsok mögött akarta letölteni büntetését, minthogy még egy napig elviselje felesége zsémbelését.

2012.09.03 15:29ma.hu

Nyolc hónapnyi háziőrizetre ítélték az 51 éves Patrick Artiano nevű olasz bűnözőt, ám alighogy megkezdte a büntetés letöltését, rövidesen a helyi börtön igazgatójának ajtaján kopogtatott. A háziőrizet szabályait is áthágva azért ment el a fegyintézet vezetőjéhez, hogy könyörögjön: inkább oda zárják őt be, de a felesége zsörtölődését nem bírja tovább elviselni.

A betörésen kapott kisstílű csaló ráadásul biztosra ment: eleve bejelentette az őröknek, hogy elhagyta a kijelölt területet, amiért súlyosabb büntetés jár az előzőleg kiszabott háziőrizet helyett. Az újratárgyalás során azonban a bíróság úgy döntött, minden marad a régiben, a maradék időt is az észak-olasz Afragola városban álló otthonában kell letöltenie, bár arról nincs hír, hogy megfejelték-e a kihágás miatt az eredeti nyolc hónapot.

Az indoklás szerint a letartóztatásban töltött idő nem feltétlenül kellemes, még akkor sem, ha a börtönnél enyhébb háziőrizet mellett dönt a taláros testület. Sőt: "így lehet, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, mielőtt a bűn útjára lép" - idézte a bíróság szavait az austriantimes.at című hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.