Mihez volt joga és mihez nem?

Nem kapott naponta újságot: perli a börtönt a rab

Éles nézeteltérésbe keveredett egy egykori rab és annak a börtönnek a vezetése, amelyben az elítélt a büntetését töltötte korábban. A férfi ugyanis több hiányosságot is felrótt az őröknek.

2012.11.09 15:29ma.hu

Közel 1,8 millió forintnak megfelelő összegre pereli egy volt rab a börtönhatóságokat, mert állítása szerint számos ponton sértették a neki kijáró jogokat, például nem kapott minden nap újságot a cellájába. Lag Marcin Muszynski a lengyelországi Opole börtönében raboskodott, szabadulása után viszont sérelmezte, hogy nem az őrök megakadályozták neki a vasárnapi istentiszteleteken történő részvételt, sőt a törött konnektort sem voltak hajlandók megjavítani a zárkájában - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Nem engedhettük misére, mert jelenléte bomlasztóan hatott a többiekre és viselkedésével zavarta a valódi híveket" - magyarázta a börtön szóvivője, aki ellenáll az egykori fegyenc követeléseinek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.