Kókler rovarirtó pusztított el mindent

Kifüstölve: hangyát akartak irtani, ráment az egész házuk

Csak két éve építették fel a házukat, és látszólag minden rendben is volt, leszámítva egy apróságot: valahonnan hangyák lepték el a helyiségeket. A házaspár nem gondolta, hogy hamarosan hajléktalanná válnak.

2012.11.26 15:29ma.hu

Hajléktalanná vált egy német házaspár Köln közelében a két éves kisfiukkal együtt, miután egy kókler rovarirtót sikerült kihívniuk a házukat ellepő hangyák ellen. Az épületet csak 2010-ben építették és az hangyainváziót leszámítva soha semmi gondjuk nem volt a házzal. Amikor felfedezték a hangyákat, úgy határoztak, hogy a kisbaba miatt inkább nem kísérleteznek saját maguk az irtószerrel, hanem szakembert hívnak - magyarázta a férj, Lars Kaiser az austriantimes.at című online hírújságban.

Arra azonban nem számítottak, ami a következő napokban történt. Lars és Patricia nem nézett utána a rovarirtó vállalkozónak, akiről utóbb kiderült, hogy nemcsak nincs nyilvántartásba véve a kamaránál, de szakmailag is minden szempontból amatőrnek számít. A művelet idejére mindhárman elhagyták a házat és türelmesen várták, hogy este hazatérhessenek.

Ám amint beléptek az ajtón, nem győztek levegő után kapkodni, olyan erős vegyszerszag áradt mindenhonnan. Hiába nyitották ki az összes ablakot, a méreg annyira erős volt, hogy képtelenség lett volna ott tölteni az éjszakát. Másnap, újra visszatérve a házukba döbbenten fedezték fel, hogy a szőnyeg elvesztette a színét, a tapéta a földre hullott, a falakon lévő képek pedig összezsugorodtak és szintén kifakultak.

"Állítólag az ajánlott mennyiség több százszorosát használta, szemmel láthatóan mindenütt füstbombákat helyezett el" - mondta Lars. "Hívtunk egy valódi szakembert, hogy próbáljanak valami megoldást kidolgozni, hogy megtisztíthassuk a lakást, de ők is elképedtek és azt mondták, hogy lehetetlen megmenteni az épületet. Úgy látszik, a méreg teljesen átitatta a ház egész szerkezetét és mindent le kellett bontani, majd egy különleges helyre kellett szállíttatni, ahol ilyen szennyezett hulladékot fel tudnak dolgozni" - magyarázta.

"A szennyeződés olyan súlyos mértékű volt, hogy a helyi tisztviselők elrendelték, hogy a pincét nem szabad elbontani, különben a felszín alatti vízereket is megmérgezte volna. Ezen az oldalon már nem lehet új házat építeni" - panaszolta a férfi. Feleségével most abban reménykednek, hogy sikerül annyi kártérítést kapni a rombolásért, amennyiből egy új házat vehetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.