A reinkarnáció miatt nem rovarirtóznak Indiában

Ne öld meg a bogarat - lehet, hogy a testvéred volt!

Egyre inkább elterjedőben van az a gyakorlat Indiában, hogy nem használnak rovarirtó szereket a mezőgazdaságban - mert úgy hiszik, hogy halott szeretteink akár egy-egy állatban is újjászülethetnek.

2012.08.03 07:29ma.hu

Egyre jobban teret hódít Indiában egy új kampány, amely arra ösztönzi az embereket, hogy ne használjanak rovarölő szert - mert a feltámadásban hívő közösség attól tart, hogy elhunyt szeretteik lelke akár egy apró rovar testében is újjászülethet, így ki tudja, kit fújnának le a gyilkos permetszerrel. A vegyszerek használatának csökkentését ráadásul még a tudósok is ösztönzik, igaz, ők egészen más megfontolásból: a kutatásokra hivatkozva úgy vélik, a kártékony rovarok és bogarak minden negatívuma ellenére azért mégiscsak jobb a növényeknek, ha nem kapnak mindenféle kemikáliát.

"A földeken dolgozó nőket arra kértük, figyeljék meg a termést és ők úgy tapasztalták, hogy a legtöbb rovar valójában segíti és védi a termést" - mondta az egyik szakember, hozzátéve, hogy már legalább 90 olyan fajt azonosítottak, amelyek lehet, hogy kicsit megrágják a leveleket, de igazából jót tesznek a növényeknek.

"Ezek a rovarok olyanok, mint a testvéreink, és megvédik a termést. Mi pedig fogadalmat tettünk, hogy megvédjük őket a növényvédő szerektől, amelyek megölnék őket" - jelentette ki a kampány egyik aktivistája. Igyekezete - és a többi önkéntesé - beérni látszik, mert az egyik gazda, aki többek közt lent és búzát, de számos más növényt is termeszt a földjén, azt mondta: bár a rovarok kissé elszaporodtak, mégsem használ peszticideket, mert az felborítaná az ökológiai egyensúlyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.