Szerelmünk nevét viseli a rovar

Morbid szerelmes ajándék: "tessék, a csótányod"

Nem a romantikus ajándékok netovábbja, mégis sokan ajándékozzák meg szerelmüket Valentin-nap alkalmából egy saját névre keresztelt csótánnyal.

2011.02.14 18:29ma.hu

A „sziszegő” fajtájú csótányok közül választhatnak azok a szerelmesek, akik párjukat ezzel a legkevésbé sem rendhagyó ajándékkal szeretnék meglepni. Az ötlet a New York-i Bronx állatkert vezetőinek jutott eszébe, akik azzal az ajánlattal rukkoltak elő, hogy egy-egy kiválasztott példány az ajándékozott nevét fogja ezentúl viselni.

A virágok elhervadnak, a csoki elolvad. A csótányok viszont mindig megmaradnak” – mondta az állatkert szóvivője a bizarr szerelmes ajándékkal kapcsolatban, ami viszont csak korlátozott számban érhető el.

Meglepő módon mégis már az ajánlat első 24 órájában ezer ember választotta ezt a „különlegességet”.

Vajon őket hogy hívják? (Fotó: sawormfarming)


Hasonló akciója a hazai állatkerteknek is van, igaz, itt „csak” jelképes örökbefogadást lehet kérni, névadásról eddig nem volt szó, és jellemzően a nagyobb állatfajok közül szoktak választani. Az „örökbefogadó szülő” ilyenkor egy oklevelet kap, amelyen igazolják, hogy mostantól ő lett valamelyik oroszlán vagy épp elefánt pótpapája, pótmamája, és persze az állatkert örömmel fogad némi jelképes anyagi támogatást is.

Ehhez hasonló oklevelet kapnak a New York-i „csótánydruszák” is, akik 10 dollár ellenében nevezhetik el a rovarokat. Az összeget az állatkert a madagaszkári erdők és élőviláguk megmentésére ajánlja fel, ahol egyébként a legnagyobb és leghangosabb csótányfajok élnek, összesen 58 ezren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.