Járókelők találtak az ájultan heverő férfire

Rovarokon és tócsavízen élt öt napig az eltévedt mókusvadász

Öt teljes napon át csak a saját kezével összefogdosott rovarokat ette és a tócsákban talált sáros vizet itta egy férfi, aki mókusvadászat közben elszakadt társaitól és hasztalanul keresték őt.

2011.09.09 11:29ma.hu

Mókusra akart vadászni, végül miatta indítottak vadászatot a hatóságok - bár nem azért, hogy fogságba ejtsék, hanem hogy egyáltalán rábukkanjanak. A lelkes vadász ugyanis, aki munkaidejében egy börtönben őrködik a rabok felett, elszakadt két társától a sűrű erdőben, és pillanatok alatt nyoma veszett, cimborái hiába szólongatták, semmit nem lehetett hallani.

Az amerikai Tennessee állam egyik legnagyobb emberkeresési akciója indult meg hamarosan, miután a két barát úgy döntött, segítség nélkül nem boldogulnak. Az eltévedt börtönőrnél nem volt mobiltelefon, a puskájából pedig viszonylag rövid időn belül kilőtte az összes töltényt, abban bízva, hogy a dörrenés hallatán gyorsabban rátalálnak.

A rendőrség minden létező eszközt bevetett: kutyákkal, helikopterekkel, csónakokkal és terepjárókkal indultak felkutatni az eltévedt vadászt, de még lovasok is próbáltak rátalálni. Öt napon keresztül tartott az eredménytelen keresés, miközben a férfi puszta kézzel összefogdosott férgekkel és rovarokkal próbálta csillapítani az éhségét, a kiszáradás ellen pedig a sáros vizet szürcsölte a pocsolyákból.

Talán sosem akadtak volna rá élve, ha erejének utolsó morzsáival nem épp egy, az erdőt átszelő autóútra keveredett volna ki, ahol ájultan rogyott össze. Néhány közelben sétáló járókelő lett figyelmes a földön heverő testre, ők értesítették a kutatást lassan feladó hatóságokat.

A férfit kórházba szállították, ahol megállapították, hogy szervezete kiszáradt, és rengeteg rovarcsípés is gyengítette, most antibiotikumokkal próbálják visszaállítani az egyensúlyt nemcsak a csípések, de az erdei "menü" által okozott fertőzésveszély miatt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.