Új részleg

Kutyák helyett keselyűkkel kerestetnek holttestet

Kutyák helyett keselyűkkel próbál elrejtett holttesteket felkutattatni a rendőrség Németországban.

2011.06.04 11:35MTI

A keselyűrészleg háromfős, és nagyon jónevű: Sherlock, Miss Marple és Colombo van egy csapatban. (Valamennyien regény-, film- és tévébeli mesterdetektívek.) A keselyűk képzése a walsrodei madárparkban folyik, előnyük a kutyákkal szemben az, hogy sokkal gyorsabban végig tudnak pásztázni a magasból nagy területeket. A dögevők alkalmazása ugyanakkor morális, hullagyalázási kérdéseket is felvet, mivel találat után "kikezdhetik" a halottat.

A keselyűket nem szólóban fogják bevetni, hanem csapatban, mert ezek a madarak együtt szeretnek portyázni - adta hírül a BBC brit sajtóorgánum.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.