Összekeverte a testvére egy másik hullával

Arra ért haza, hogy épp fel van ravatalozva

A saját siratására toppant be egy brazil férfi, nem kis riadalmat okozva ezzel a gyászolók között, de végül kiderült, hogy nem a szelleme támadt fel.

2012.10.24 15:29ma.hu / MTI

Nem tudni, ki lepődött meg jobban: a virrasztásra összegyűlt rokonok és barátok, vagy a férfi, aki csak percekkel korábban tudta meg, hogy hivatalosan neki már nem kellene az utcán sétálgatnia. A férfi egy rosszul sikerült halottazonosítás következtében került a ravatalra, pontosabban nem ő, hanem egy másik illető, akiről úgy hitték, a 41 éves Gilberto Araujo az.

A "halott" autómosóként kereste a pénzét, ezzel kezdődött a keveredés. A brazíliai Alagoinhas városában ugyanis elterjedt, hogy lelőttek egy autómosót, ám azt senki nem tudta, hogy pontosan kit. A rendőrség behívta Araujo fivérét a hullaházba, hogy azonosítsa a halottat, és mivel a lelőtt férfi még hasonlított is Gilbertóra, a fivére úgy hitte, tényleg a testvére fekszik előtte.

A papírok kitöltése után hazavitte a holttestet az anyjuk házába, hogy annak rendje s módja szerint elbúcsúztassák, egész éjjel virrasztottak mellette és már csak néhány óra volt hátra a temetés megkezdéséig, amikor a "halott" váratlanul belépett a házba. A gyászolók egy része hanyatt-homlok menekült a helyszínről, többen azonban elájultak a rémülettől.

Gilberto addigra már tudta, hogy ő elvileg halott, mert hazafelé tartva egy barátjával találkozott, tőle értesült róla, hogy épp gyászolják őt. Szerencsére sikerült tisztázni a félreértést és az is kiderült, hogy ki az igazi halott, így aztán az Araujo családban nagy volt az öröm, és ha igaz a babona, akkor Gilbertóra még sok-sok életben töltött év vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.