Eltemették a férjet, miközben ő a kórházban feküdt

Összekeverték a rendőrök a halottat az élővel

Súlyos tévedés miatt követel kártérítést egy kínai nő, akinek a férje egy súlyos balesetben sérült meg, a rendőrök azonban a feleségnek azt mondták: végzetes tragédia történt.

2012.07.16 17:29ma.hu

Perelni készül a rendőrséget, de talán beéri egy szimpatikus kártérítési összeggel is az a nő, aki öt napon keresztül gyászolta a közlekedési balesetben elhunyt férjét - aztán a férfi váratlanul előkerült az egyik kórházban. Közben viszont az asszony és a család már el is temette az elhunytat, mint utóbb kiderült, azt a férfit, akinek a családja ezidő alatt a kórházban virrasztott a bekötözött fejű ismeretlen ágyánál.

A Kína déli részén található Sichuan tartományban élő Li Huát valósággal sokkolta, amikor kiderült, hogy az elhunytnak hitt párja mégiscsak él. Mint kiderült, a szörnyű ütközésben, amely miatt az asszony kis híján megözvegyült, egy teherautóval karambolozott a férje. A teherautó sofőrjének azonban a baleset miatt olyan súlyosan roncsolódott az arca, hogy a gyászoló nőnek fel sem tűnt, hogy nem a férje fekszik előtte.

"Amikor egy rendőr mondja, hogy ez a te férjed, akkor el fogod hinni neki. Ez egy borzalmas tévedés, és kártérítést kell fizetniük a hibáért!" - érvelt a nő. Az igazság csak akkor derült ki, amikor az ugyancsak súlyosan sérült, ezért szinte teljesen bekötözött arcú kórházi ápolt a több napos öntudatlan állapotból magához tért és elkezdett beszélni. A valódi halott, Zhang Deyong családja döbbenten hallgatta Wang Daneng szavait, amiből bizonyossá vált számukra, hogy egyáltalán nem tudják, kinek az ágya mellett vártak reménykedve.

A rendőrség időközben beismerte, hogy valóban hibáztak, ugyanakkor nem érzik jogosnak a kártérítési igényt, mondván, Li asszony nemcsak az arcot, de a testet is láthatta az azonosításkor, így fel kellett volna ismernie, hogy az áldozat nem a férje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.