Kártérítést kapott a két csereanya

Összekeverték az embriókat a termékenységi klinikán

Összecseréltek két embriót és nem a megfelelő anyába ültették be egy termékenységi klinikán, emiatt kártérítést fizetnek nekik és pszichológiai tanácsadást kapnak ingyen.

2011.07.19 17:29ma.hu

A páciensek többsége felháborítónak tartja a hanyagságot, amely egy neves hongkongi termékenységi klinikán történt: az intézmény elismerte, hogy emberi hiba miatt cseréltek fel két embriót és azt nem a megfelelő nőkbe ültették be. A Victory ART Laboratory ellen a kormány nem indít eljárást, miután a klinika vállalta, hogy kártérítést fizet a két nőnek.

A hiba az egyik kezdő munkatárs miatt történt, aki nem kellő figyelemmel olvasta el a tárolóedényeken lévő címkéket, mielőtt beültette a megtermékenyített és osztódásnak indult petesejteket a terhességre vágyó nőkbe.

A klinika munkatársai gyorsan felismerték a hibát és egy egyszerű beavatkozással eltávolították az "idegen testeket", majd ezt követően a két nőnek a kártérítésen felül ingyenes pszichológiai tanácsadást is biztosítottak.

Mivel nem technológiai hibáról volt szó és nem rendszeres az efféle mulasztás, a klinikát nem záratták be, ám a többi terhes páciens mélységesen felháborodott a hír hallatán. Többen DNS-tesztet követelnek a szülés után, hogy kiderüljön, valóban a saját gyermeküket hordták-e ki.

A klinika kliensei között számos hongkongi híresség is található. Ugyanennek az intézménynek egyébként Malajziában és a Fülöp-szigeteken is van egy-egy központja.

Fotó: io9


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.