A drogfelügyelők nem értékelték a szorgalmat

"A speedtől gyorsabban végzem a házimunkát"

Furcsa magyarázattal állt elő egy angliai nő, amikor a hűtőszekrényében kisebb adag partidrogra és kannabiszra találtak a rendőrség kábítószeres csoportjának tagjai.

2012.09.27 15:29ma.hu

"A speed? Ja, az azért van, hogy gyorsabban tudjam elvégezni a házimunkát" - felelte az angliai Kentben élő Aileen Hedges a rendőrség kábítószer-csoportjának kérdésére, amikor ők felfedezték a hűtőben a 18,8 gramm amfetamint - mintegy 180 font (60 ezer forint) értékben, továbbá a ház egy másik pontján 35,6 gramm, nagyjából 150 fontot érő kannabisz is előkerült, amiről a 30 éves nő azt állította, nem terjeszti a drogot, ezek kizárólag az ő személyes használatát fedezik. Állítása szerint a speed fokozta a teljesítményét, gyorsabban takarított, utána pedig a kannabisz segített neki visszalassulni.

Később azonban a mobiltelefonján talált üzenetek lebuktatták és kiderült, hogy bizony a közeli barátoknak is lelkesen osztogatta - természetesen megfelelő ellenár fejében - a drogot, a héten tartott bírósági meghallgatásán már a vallomásában is elismerte, hogy valóban futárként is részt vett a droghálózatban, nem csupán végfelhasználóként. Így a bíróság kilenc havi börtönre ítélte, amelyet két évre felfüggesztett, továbbá kötelezte, hogy ezalatt vegyen részt egy hat hónapos rehabilitáción.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.